Support

ArtiLED levert normaal gesproken alleen support aan haar partners en resellers. Indien u een eindgebruiker bent en een probleem ondervind, dient u altijd eerst contact op te nemen met uw reseller. Indien u hulp nodig heeft bij het programmeren wijzen wij u graag eerst op onze programmeer handleiding. Ook bieden wij een aantal handige tools die u kunnen helpen.

Wij willen het programmeurs zo makkelijk mogelijk maken om met onze lampen en led computers te communiceren. Daarom zijn onze protocollen volledig open. Onze led computers praten verschillende protocollen, die door ons zelf zijn ontwikkeld. Er zijn drie protocollen waar u gebruik van kunt maken. Deze protocollen zijn: ArtiAPI, ArtiNET en ArtiTCP. Klik op onderstaande knop voor onze programmeer handleidig.

Smart Leds worden doorgaans geklokt middels een 800 KHz. Elk ledje geeft zijn data door aan de volgende led. Het adresseren van een lange adresseerbare ledstrip kost hier door tijd. Hoe langer de strip hoe meer tijd en des te lager de te halen snelheid van effecten. Wij hebben een handige tool ontwikkeld waarmee u kunt berekenen hoeveel Frames per Seconde er nog haalbaar zijn bij een bepaalde lengte led strip.

Smart Leds zijn doorgaans gevoed middels een 5 Volt voedingsspanning. Dit is vanwege het feit dat alle ledjes minicomputertjes zijn die op 5 Volt draaien. Deze lage voedingsspanning maakt helaas wel dat hierdoor vrij hoge stromen lopen door de bekabeling. De bekabeling tussen de voeding en de led strip kan hierdoor niet te lang zijn. Wij hebben een handige tool ontwikkeld waarmee u de benodigde draad dikte kunt uitrekenen voor een bepaalde lengte.

De meeste Smart Leds zijn gevoed middels een 5 Volt voedingsspanning, zoals hierboven vermeld bij de Wire Calculator. Door deze lage spanning loopt er dus een vrij hoge stroom. Het is belangrijk om te zorgen dat de aangesloten voeding voldoende vermogen kan leveren. Het is altijd raadzaam om de voeding te over dimensioneren om problemen te voorkomen met pieken. We hebben een handige tool ontwikkeld waarmee u kunt uitrekenen welke voeding er nodig is voor uw led strips.