Ons Concept

Luxurious Intelligent Led Lighting

Wat is ons concept?

Normaal ga je naar een winkel en koop je gewoon een lamp. Je hebt keuze uit een aantal designs, maar net niet wat je wilt. Die lamp kan je aan en uit zetten en soms misschien nog dimmen. Philips kwam daarna met het ‘Hue’ product waarmee je je lamp al wat slimmer kon maken. En daar waren we al blij mee. Hij kon ineens ook van kleur veranderen en je kon hem bedienen met je telefoon, maar…….

Wij wilden nog meer. Wij wilden een lamp waarvan je ook alleen een gedeelte aan kon zetten, omdat jij wilt lezen en je partner niet, of een lamp waarbij het licht beweegt alsof het een kaars is, of die langzaam van kleur verandert, of zich aanpast aan de sfeer in huis, realtime meedoet met het beeld van je film, of de muziek tijdens je feestje, of gewoon aangaat als je een ruimte in loopt en jouw kleur kiest. We wilden licht ook kunt gebruiken om onze favoriete objecten te laten oplichten in een kast met een uitgebreide verzameling afhankelijk van welke muziek of film er speelde, of je juist hielp zoeken naar je favoriete film of CD in je uitgebreide verzameling. Dat was al veel, maar…….

We wilden nog meer. We wilden ook nog dat de lamp kon praten met het bestaande Philips Hue systeem en ons home automation systeem en reageerde op gesproken commando’s. En dan wilden we ook zelf nog bepalen hoe de lamp er uit ging zien! Dat waren veel eisen. In ons concept kan dat allemaal!

Maatwerk design

Al onze producten worden op maat ontworpen en met de hand gebouwd in Nederland . Wij willen graag met u samen uw droomverlichting ontwerpen. Wij maken eerst een ontwerp in onze 3D visualisatie software. Op deze manier kunt u van te voren zien hoe uw product er uit gaat zien.

Het uiteindelijk gekozen 3D model gaat naar onze partner in de metaalindustrie die met computergestuurde apparatuur werkt. Zij kunnen onze ontwerpen met de hoogst mogelijke precisie uit een massief blok staal, aluminium, messing of ander gewenst materiaal frezen, lasersnijden of wat er ook nodig is. Alles is mogelijk!

Meer weten over ons maatwerk design proces? Wilt u uw eigen lamp laten ontwerpen? Klik op de knop voor meer informatie.

Maatwerk Design

Smart Leds

Iedereen kent inmiddels led verlichting. Het grootste voordeel van deze verlichting is uiteraard dat het veel energiezuiniger is. Daarnaast geeft led verlichting ook veel meer lichtopbrengst. Inmiddels kent ook iedereen gekleurde leds die dimbaar zijn. Hiermee kun je snel en gemakkelijk sferen creëren in een ruimte.

Echter gaan de Smart Leds die wij gebruiken nog een stapje verder!
Deze Smart Leds zijn individueel aanstuurbaar. Dat betekent dat in een led strip, die honderden leds kan bevatten, wij elke led apart aan en uit kunnen zetten maar tevens elke led een andere kleur kunnen geven.

Deze Smart Leds zijn de basis van al onze oplossingen en hierdoor zijn de bijzondere toepassingen mogelijk die wij eerder genoemd hebben. Dit maakt echt het verschil. Het maakt uw verlichting een ervaring! Meer weten over onze Smart Leds? Klik op de knop voor meer informatie.

Smart Leds

Krachtig brein

Natuurlijk is er meer nodig dan alleen Smart Leds om alle taken, die wij hiervoor hebben omschreven, in realtime te kunnen uitvoeren. Elke lamp heeft daarom een krachtig brein. Alle lampen zijn via ethernet verbonden met uw netwerk en bevatten maar liefst drie afzonderlijk opererende computers! Wifi is optioneel mogelijk maar heeft niet onze voorkeur vanwege de hoge snelheid en stabiliteit die nodig is voor sommige realtime effecten.

Het hart van elke lamp is een linux gebaseerde computer die op hoge snelheid kan praten met de andere apparaten in uw netwerk. Een tweede computer houdt zich dedicated bezig met het besturen van de Smart Leds omdat ook dit heel snel moet gebeuren. Maar liefst 800.000 keer per seconde! De derde computer houdt de temperatuur in de gaten en stuurt de display en knoppen aan om met u te communiceren en de andere twee computers in de gaten te houden.

Elke lamp is een kleine super computer. Door deze opbouw is elke lamp super krachtig en in staat om realtime ingewikkelde effecten af te handelen. Elke lamp heeft ook een eigen webinterface voor zowel bediening als configuratie en houdt zijn eigen statistieken en grafieken bij.

Slim netwerk

Onze producten praten onderling via een slim netwerk middels door ons zelf ontwikkelde protocollen. ArtiNET is volledig geoptimaliseerd voor realtime communicatie. Dit compacte is gebaseerd een TCP byte stream en volledig open en gedocumenteerd zodat u zelf (of uw installateur) hier ook tegen aan kan programmeren. Daarnaast zijn ook het ArtiTCP en ArtiAPI protocol beschikbaar die iets meer intelligentie bevatten en op een iets hoger niveau tegen onze apparatuur kunnen praten. en u taken uit handen nemen. Ons systeem is ook altijd te koppelen aan uw bestaande systemen. Klik op de links voor meer informatie.

Ons concept bestaat uit een complete familie aan producten zoals design lampen, led computers, PSU controllers, audio processors, video processors, power meters, power boosters en meer. Deze producten worden allemaal bestuurd vanuit de Smart HUB die vervolgens ook weer met uw andere bestaande systemen kan communiceren. Meer weten over onze product familie? Klik op de knop voor meer informatie. 

Product Familie
Intelligente Bediening

Intelligente bediening

Uw kunt onze producten via allerlei manieren bedienen en u kiest gewoon degene die het beste bij u past. Allereerst heeft elke lamp of Led controller een eigen webinterface en is hierdoor altijd ook stand alone te gebruiken, maar indien u meerdere lampen heeft, dan biedt onze Smart HUB de ideale uitkomst. Hierdoor bedient u in een keer alle lampen in een ruimte en kiest u makkelijk uw eigen intelligente scenes. Zet bijvoorbeeld de effecten van alle lampen in dezelfde kleurtint of start automatisch uw film of begin feestje met uw gewenste muziek inclusief het bedienen van al uw overige apparatuur.

Onze Smart Hub heeft ook een eigen webinterface waarmee u onze producten kunt bedienen via een tablet of notebook. Tevens is er (binnenkort) ook een App voor zowel IOS als Android voor uw telefoon en is ook spraakbediening mogelijk via onze eigen voice processor of via Amazon Alexa. Maar als u al bestaande bedieningsmogelijkheden heeft, kunnen wij hier ook op aansluiten. Of andersom kunt u onze bedieningsopties gebruiken om uw bestaande systemen aan te sturen. Lees meer hierover in het volgende blok over koppelen met bestaande systemen.

Koppelen met bestaande systemen

De communicatie met onze systemen is volledig open. Bij ons zijn er geen geheimen. U kunt vanuit bestaande systemen, die althans deze mogelijkheid bieden, altijd koppelen met onze producten, direct of via onze Smart Hub. Als u een eigen programmeur heeft staan wij u graag bij met documentatie en ondersteuning, maar via onze partners bieden wij ook diverse mogelijkheden voor het ontwikkelen van maatwerk koppelingen.

Wij hebben inmiddels samen met onze partners reeds koppelingen gerealiseerd met diverse systemen zoals bijvoorbeeld: Philips Hue, Amazon Alexa, Fibaro, Homey, Sonos, Kaleidescape, Harmony, Crestron. Maar wij kijken graag met u naar mogelijkheden voor producten die hier niet genoemd zijn. En als een aanpassing aan onze software nodig is om aan uw wensen te kunnen voldoen, dan staan wij hier altijd voor open.

Duurzame producten

Wij geloven in duurzaamheid. Al onze producten worden duurzaam geproduceerd. Dit spreken wij ook met onze partners af. Het afval dat ontstaat tijdens te productie wordt zo veel mogelijk weer hergebruikt. Bijvoorbeeld: het aluminium dat wordt weggefreesd tijdens de productie van onze behuizingen wordt weer omgesmolten in nieuwe blokken waar de volgende behuizingen weer uit kunnen worden gefreesd. Restjes ingekorte led strips die worden ingekort bij installaties worden weer gebruikt achter het oplichtende logo in onze Smart Hubs. Wat wij niet kunnen hergebruiken wordt op een klimaat neutrale manier gerecycled.

Tevens zijn al onze producten voorzien van power management. Hierdoor wordt het stroomverbruik beperkt van uw apparatuur, maar zorgen wij ook voor een langere levensduur. Al deze functies kunt u zelf instellen naar uw eigen voorkeur. Een lamp die een tijd niet wordt gebruikt gaat bijvoorbeeld vanzelf uit, maar u kunt zelfs het maximale stroomverbruik van een lamp instellen en vervolgens gaat deze dan zelf zijn eigen helderheid regelen zodat hij onder het ingestelde vermogen blijft terwijl dit niet ten koste gaat van de gekozen kleur.

Remote Support

Eerder vertelden wij dat het hart van onze producten bestaat uit een linux gebaseerde computer. Dit maakt het product erg veilig en stabiel maar ondanks dat is het wel noodzakelijk om deze computers regelmatig te updaten. Dit gebeurt deels automatisch maar om storingen te voorkomen moeten sommige acties ook handmatig en op een tijdstip dat het uitkomt worden uitgevoerd. Het is niet handig als dit tijdens uw feestje of tijdens het kijken naar een film gebeurd.

Uiteraard houden wij dit allemaal voor u in de gaten door uw producten regelmatig naar huis te laten bellen (met uw toestemming). Zij sturen dan gegevens zoals software versies, temperaturen en foutmeldingen automatisch naar onze servers. Wij kunnen u vervolgens automatisch een bericht sturen als er mis is of iets moet gebeuren, maar ook kunnen wij dit volledig voor u uit handen nemen middels een onderhoudscontract.

Indien u ook onze Smart HUB heeft kunnen wij (wanneer u dit wilt) toegang krijgen via een veilige VPN verbinding tot uw netwerk en uw producten voorzien van nieuwe software. Dit is tevens handig indien u problemen mocht ervaren. Wij kunnen dan op afstand met u meekijken en vaak uw probleem op afstand verhelpen of onze partners aansturen bij u op locatie.

Uw Droomverlichting

Uw droomverlichting

Een woonkamer met meerdere sferen? Een trap waar elke trede oplicht als je er op stapt? Lampen die vanzelf aangaan als je een ruimte in loopt? Lampen die een automatisch aan gaan bij zonsondergang? Lampen die een bepaalde kleur krijgen afhankelijk van wie er de ruimte in loopt? Lampen die meedoen met het beeld van uw film of game, of met het geluid van uw feestje? Een kast met boeken, cd’s of blu-rays die zelf voor u zoekt? U wilt uw verlichting kunnen bedienen met spraakbesturing of alles koppelen aan uw bestaande home automation systeem? Ja hoor, dat kan allemaal!

Uw droomverlichting realiseren? Neem contact met ons op. Wij helpen u graag met het ontwerpen en installeren van uw droomverlichting!

Contact