Maatwerk Design

Luxurious Intelligent Led Lighting

Wat houdt maatwerk in?

Wij kennen diverse gradaties van maatwerk. Om te beginnen hebben we een aantal (semi)standaard producten in diverse modellen die u volledig kunt customizen naar uw behoefte. Bijvoorbeeld: de keuze uit het soort materiaal, de lengte van de buis, de dikte van de buis, de vorm van de voet, de vorm van de bovenkant of de kleur van het geheel of losse onderdelen. Daarnaast kunnen wij ook een product voor u van scratch ontwerpen. Dan is alles vrij naar keuze en er kan heel veel. Als het uiteindelijk technisch maar te realiseren is. Zo kunnen wij bijvoorbeeld een lamp maken in de vorm van uw logo of wat u ook maar bedenkt. Ook leveren we maatwerk op gebied van software om onze lampen aan te sturen en te koppelen aan uw bestaande systemen.

Elk product begint echter zijn reis altijd als 3D model en vervolgens wordt het product uit een ruw blok materiaal gehaald. Als u interesse heeft in het productie proces en/of een eigen lamp wilt laten ontwerpen kunt u onderstaande tekst doorlezen. Indien u interesse heeft in een van onze (semi)standaard design lampen kunt op de knop drukken voor meer informatie.

Design Lampen

3D design

Elk product bestaat uit diverse onderdelen. Voor u is uiteraard de buitenkant van het design het belangrijkste, maar wij moeten ook  nog onze elektronica kunnen plaatsen en nadenken voor een technisch uitvoerbare en stevige constructie methode. Wij maken voor u diverse 3D renders in onze visualisatie software zodat u vooraf kunt zien hoe uw product er uit komt te zien.

Tijdens dit proces sparren wij ook met onze partner in de metaal industrie om te kijken of wat wij bedenken ook technisch te realiseren is uit een massief blok materiaal en bepalen wij met hen welk materiaal het meest geschikt is hiervoor. Mocht onze standaard elektronica niet passen, kunnen wij ook dit altijd op maat ontwerpen of aanpassen. Tevens is het mogelijk de computers eventueel in een externe behuizing te plaatsen.

Wij denken met u mee naar een oplossing die perfect past bij uw interieur of speciale wensen. We zeggen niet snel nee, maar wellicht wel dat het net even iets anders moet. In alle gevallen leveren we een product waar zowel wij als uzelf trots op kunnen zijn.

Hoogwaardige materialen

Onze producten bestaan uit diverse materialen die allemaal met de grootst mogelijke zorg bij gespecialiseerde leveranciers worden geselecteerd en ingekocht. Het basismateriaal van onze behuizingen en de mechanische constructies van onze lampen zijn echter in bijna alle gevallen van metaal. Hiervoor hebben wij standaard de keuze uit aluminium, staal en messing. Maar indien u een andere materiaal wenst kunnen wij dit uiteraard altijd bekijken. Wij werken naast metaal ook met diverse kunststoffen, glas en rubber. Ook dit laten wij speciaal op maat maken bij gespecialiseerde fabrikanten.

Onze eigen specialiteit ligt vooral in bedenken en ontwerpen van het concept, het ontwerpen en fabriceren van de elektronica en het ontwikkelen van de benodigde software. Voor diverse mechanische bewerkingen werken wij samen met gespecialiseerde partners. Lees hieronder meer over de belangrijkste twee productie processen.

CNC Frezen

De buitenkant van onze behuizingen worden over het algemeen gefreesd uit een massief blok aluminium of staal en heel soms messing. Wij leveren het 3D model dat wij gebruiken voor het ontwerp aan onze partner JML metaal uit Cothen die dit bestand vervolgens omzetten in een formaat dat hun computer gestuurde CNC freesbanken kunnen begrijpen. Een CNC frees is een soort computer gestuurde boor die telkens een stukje materiaal weghaalt, totdat wat je wilt houden overblijft. Ondanks dat dit een computergestuurd proces is, waardoor wij altijd exact de juiste dimensies en afwerking ontvangen is, komt er ook veel handwerk aan te pas.

Het aluminium blok wordt diverse keren opnieuw ingespannen, omdat er zowel van de bovenkant, onderkant en zijkanten materiaal weggehaald moet worden. Daarnaast is het regelen van de toeren belangrijk voor de kwaliteit. Een specialist houdt dit ten alle tijden in de gaten. Daarna worden de producten gezandstraald en gepolijst met de hand voor een glimmende afwerking en als laatste indien gewenst gespoten of geanodiseerd voor de kleur.

Lasersnijden

De bodemplaat van onze behuizingen wordt doorgaans uit één plaat staal gesneden door een lasersnijder of ook vaak laser cutter genoemd. Een laser is feitelijk een zeer sterk gebundelde straal licht die enorm heet wordt en dus zelfs door staal heen kan snijden. Wij vinden het ergens erg poëtisch dat onze lampen deels vervaardigd worden met licht.

Ook de lasersnijder is een computergestuurd apparaat. Hierdoor passen onze bevestigingen en elektronische componenten elke keer weer perfect. De stalen bodemplaten laten wij over het algemeen zwart spuiten maar dat kan uiteraard ook in elke gewenste kleur. Ook voor ons lasersnijwerk werken wij samen met onze partner  JML metaal uit Cothen.

Bij een aantal van onze producten is het ook mogelijk uw eigen logo of motief te laten lasersnijden. Ook hebben wij lampen waar we zelfs motieven uit een stalen buis laten lasersnijden. Bijna alles is mogelijk. Informeer naar de mogelijkheden.

Alle kleuren mogelijk

Standaard zijn onze consumenten producten gemaakt van blank gepolijst aluminium en onze professionele producten van zwart gespoten aluminium of staal, maar dat is uiteraard geen verplichting. In principe kunnen alle producten in alle RAL kleuren worden gespoten of gepoedercoat, zowel glimmend, mat als zijdemat. Maar dat is niet de enige optie om metaal te kleuren.

Optioneel kunnen wij het materiaal ook laten anodiseren. Dit is een chemisch proces waardoor een gekleurde oxide laag groeit op het materiaal. Dit geeft weer een compleet andere look.

Wij kijken graag samen met u naar de beste methode om de door u gewenste afwerking te realiseren en voorzien u vooraf met een kleurstaal zodat u kunt zien hoe het er uit komt te zien.

Diffusie

Bij het werken met led strips voorzien zijn van Smart Leds is diffusie een belangrijke techniek. De ledjes bestaan immers uit allemaal kleine puntjes en die wil je uiteindelijk niet zien. Nu hebben wij led strips met 30, 60 en 144 leds per meter en hoe meer leds meter hoe minder je uiteindelijk de puntjes zal zien, maar diffusie is toch meestal echt nodig. Diffusie is feitelijk het verstrooien van het licht en dit doe je door een materiaal te gebruiken dat lichtdoorlatend is maar niet 100% een beetje afstand ten opzichte van de leds heeft.

Wij gebruiken voor diffusie vaak opaal of melkwit kunststof maar dat is niet altijd even flexibel genoeg om krappe bochten te maken. Daarvoor gebruiken wij in onze ronde design lampen bijvoorbeeld een rubber profiel dat wij hier speciaal voor hebben laten ontwikkelen met de juiste lichtdoorlatendheid bij een gespecialiseerd bedrijf. Dit rubber past vervolgens precies in de profielen die wij laten CNC frezen. Maar wij kunnen dit ook in andere vormen laten produceren mocht dit nodig zijn voor een installatie. Tegenwoordig worden bijvoorbeeld led strips ook vaak ingebouwd in plafonds of muren en dan is een dergelijke flexibele afwerking ook ideaal.  Een derde optie die wij hebben is melkwit glas. De foto laat het effect eigenlijk perfect zien. Een beeld zegt hier meer dan woorden.

Diffusie

Met de hand gebouwd

Veel bewerkingen doen wij met de hulp van een computer. Het 3D ontwerp proces, een deel van de metaalbewerking, maar het meeste is toch echt handwerk. Onze producten worden na de metaalbewerking met de hand gepolijst, met de hand geassembleerd. De diverse printplaten voor de elektronica worden handmatig gesoldeerd en ook de bekabeling wordt met de hand gesoldeerd.

Het is een bewerkelijk proces, maar we zijn er trots op dat we op deze manier een kwaliteitsproduct kunnen leveren waar wij 100% achter staan. Tevens is elke product hierdoor uniek. Elk product wordt na de productie nog eens gecontroleerd op kwaliteit en functionaliteit. Pas nadat het product alle tests heeft doorlopen wordt het voorzien van een serienummer en uitgeleverd aan onze partners zodat hij het bij onze klanten kunnen installeren.

Made in Holland

Wij zijn er trots op dat wij dit product volledig in Nederland kunnen laten bouwen samen met onze Nederlandse partners. Dat maakt het product duurzamer en beter. Een keer geen Made in China. Maar…..

Made in Holland!

Uw Droomverlichting

Uw droomverlichting!

Een woonkamer met meerdere sferen? Een trap waar elke trede oplicht als je er op stapt? Lampen die vanzelf aangaan als je een ruimte in loopt? Lampen die een automatisch aan gaan bij zonsondergang? Lampen die een bepaalde kleur krijgen afhankelijk van wie er de ruimte in loopt? Lampen die meedoen met het beeld van uw film of game, of met het geluid van uw feestje? Een kast met boeken, cd’s of blu-rays die zelf voor u zoekt? U wilt uw verlichting kunnen bedienen met spraakbesturing of alles koppelen aan uw bestaande home automation systeem? Ja hoor, dat kan allemaal!

Uw droomverlichting realiseren? Neem contact met ons op. Wij helpen u graag met het ontwerpen en installeren van uw droomverlichting!

Contact