Concept & Techniek

High end Intelligent Lighting

ArtiLED heeft een uniek verlichtingsconcept ontwikkeld voor de high end markt. Ons concept is volledig gebaseerd op Smart Leds, waarbij elke led afzonderlijk kan worden aangestuurd. Bij de meeste bestaande oplossingen is de led controller alleen maar een ‘dom’ doorgeefluik en zit de intelligentie in een centraal computersysteem dat vaak lastig te programmeren is. In ons concept werken wij met intelligente Led Computers. Een Led Computer is een volledige autonome computer. Elke Led Computer is individueel te programmeren en kan zelf effecten en patronen genereren, maar ook reageren op externe informatie. Denk hier bij aan het beeld, geluid, beweging en/of combinaties hiervan. In ons concept zorgen wij er voor dat dit allemaal super snel reageert, ongeacht het aantal Led Computers in het netwerk. Als installateur kunt u alles zelf programmeren middels onze eigen open protocollen en beschikbare libraries. Door de decentrale opzet zijn zelfs de meest ingewikkelde scenario’s makkelijk te realiseren. Via onze Smart Hubs triggert u alles op basis van scenes die via onze eigen App te bedienen zijn, of u kunt uw eigen bestaande bediening gebruiken. Ons concept is makkelijk aan uw bestaande systemen te koppelen.

 

LED’s afzonderlijk aangestuurd

In ons concept maken we uitsluitend gebruik van led strips met zogenaamde ‘Smart Leds’ zelfs in onze Design Lampen. Deze led strips bestaan uit honderden ledjes die allemaal individueel geadresseerd kunnen worden. Dat wil zeggen dat ze los van elkaar aan en uit kunnen worden geschakeld, kunnen worden gedimd, maar ook van kleur kunnen veranderen. De meeste van dit soort led strips kunnen verschillende kleuren maken door rood, groen en blauw te combineren. De led strips die wij bij voorkeur gebruiken zijn echter RGBWW en hebben hiernaast ook een aparte warm witte led. Hierdoor onze oplossing ook geschikt voor residentiële toepassingen. Middels deze Smart Leds kunnen wij bijzondere sferen creëren, waarbij we de led strip ook een kleurverloop kunnen geven, maar kunnen we ook de kleur temperatuur regelen in een ruimte. Maar het is ook mogelijk om zowel subtiele als zeer heftige effecten te genereren. Denk hierbij aan een vuur effect of het nabootsen van de golven van de oceaan. Of wat dacht u van verlichting die mee doet met het beeld van uw film of reageert op de maat van uw muziek. Alles is mogelijk. Lees meer over Smart Leds….

Krachtig brein

Onze Design Lampen en Led Computers zijn voorzien van een krachtig brein. Maar liefst drie dedicated processoren (CPU) zorgen voor een optimale performance. Er is een processor die zich alleen maar bezig houdt met het aansturen van de leds en het continu uitrekenen (en dus voorspellen) van het stroomverbruik van de leds, waardoor real time power management mogelijk is. Hierdoor kan de voeding van de led strips nooit overbelast raken. Er is een processor die zich bezig houdt met de netwerk communicatie en tevens het voorspelde stroomverbruik daadwerkelijk meet en in kan grijpen als dit niet overeen komt. En dan is er nog een processor die zich bezig houdt met het aansturen van de display en uitlezen van de knoppen en tevens de temperaturen meet in de lamp of Led Computer en ook in kan grijpen als de temperatuur te hoog wordt. Door het gebruik van drie processoren zijn onze systemen super snel en zeer intelligent. Door het toepassen van power management en temperatuur management is onze oplossing daarnaast ook nog eens veilig en stabiel.

 

Slim netwerk

Een groot deel van de intelligentie van ons systeem zit in de manier waarop wij uw computer netwerk gebruiken. Onze Audio- en Video processoren bijvoorbeeld halen informatie uit uw beeld- en/of videobronnen en sturen deze als broadcast verkeer uw netwerk op. Hierdoor komt deze informatie automatisch bij alle aangesloten Led Computers terecht. Vervolgens kunnen deze Led Computers zelf bepalen welke informatie zij willen gebruiken in een bepaalde scene en wat ze hiermee gaan doen. Ze kunnen zelfs informatie combineren denk hierbij bijvoorbeeld aan het gebruiken van de kleur uit het beeld, maar voor het volume van de subwoofer voor het te tonen effect. Een ander deel van de intelligent zit in onze eigen open protocollen. De meeste verlichtingsprotocollen zijn vrij dom. Meestal moet alle informatie voor alle leds het netwerk over. Stel je wilt een led strip van 300 leds rood maken. Dan moet er 300 keer rood, groen en blauw verstuurd worden. In ons protocol is dit slecht een enkel commando. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om aan te geven dat de eerste led van een led strip groen moet worden en de laatste led blauw en dat de Led Computer zelf de kleuren er tussen moet opvullen voor een mooi kleurverloop. Er zijn diverse protocollen voor diverse doeleinden, maar de basis is ons eigen onwikkelde ArtiNET protocol. Lees meer over onze protocollen op onze programmeerhandleiding pagina.

Intelligente bediening

Voor onze installateurs zorgen wij op elk systeemcomponent of Design Lamp voor een webinterface waarmee onze apparatuur getest, geconfigureerd en geprogrammeerd kan worden. Deze interface biedt tevens inzicht in de performance van het apparaat middels statistieken en grafieken. Debugging is mogelijk middels logging. De web interface is intiutief en biedt zelfs hulp bij het programmeren. Voor de klant bieden wij een eenvoudig te bedienen ArtiLED App die werkt via de telefoon of een tablet. Deze App is zowel beschikbaar voor IOS als voor Andoid. U bent echter niet verplicht deze App te gebruiken. Via de eenvoudig te programmeren API van onze Smart Hub kunt u ons systeem ook gemakkelijk koppelen aan uw eigen bedieningspaneel of afstandsbediening. Denk hierbij aan koppelen via bijvoorbeeld een Crestron systeem of een eigen App. Ook kunnen wij eventueel vanuit onze Hub met uw bestaande systemen koppelen. Informeer naar de mogelijkheden. Wij denken graag met u mee.