Concept & Techniek

High end Intelligent Lighting

ArtiLED heeft een uniek verlichtingsconcept ontwikkeld voor de high end markt. Ons concept is volledig gebaseerd op Smart Leds, waarbij elke led afzonderlijk kan worden aangestuurd. Bij de meeste systemen is de led controller alleen maar een ‘dom’ doorgeefluik en zit de intelligentie in een centraal computersysteem dat vaak lastig te programmeren is. ArtiLED werkt met intelligente, autonome Led Computers. Deze zijn individueel te programmeren en kunnen zelf effecten en patronen genereren, maar ook reageren op externe informatie, zoals beeld, geluid, beweging en/of combinaties hiervan. De reactietijd is superkort, ongeacht het aantal Led Computers in het netwerk. Programmeren kan via de eigen open protocollen van ArtiLED en de beschikbare libraries. Door de decentrale opzet zijn zelfs de meest ingewikkelde scenario’s makkelijk te realiseren. Met de ArtiLED Smart Hubs wordt de verlichting getriggerd op basis van scenes die via onze eigen App te bedienen zijn, of via een bestaande bediening van derden.

 

LED’s afzonderlijk aangestuurd

ArtiLED maakt uitsluitend gebruik van led strips met honderden zogenaamde ‘Smart Leds’. Die kunnen los van elkaar aan en uit, dimmen en van kleur veranderen. Traditionele led strips maken verschillende kleuren door rood, groen en blauw te combineren. Onze led strips zijn RGBWW en bevatten ook een aparte warm witte led. Hierdoor is de oplossing van ArtiLED ook geschikt voor residentiële toepassingen. Met de Smart Leds kunt u bijzondere sferen creëren. De led strip kan een kleurverloop aannemen, de kleurtemperatuur regelen en subtiele of juist zeer heftige effecten genereren. Denk aan een vuur-effect of het nabootsen van de golven van de oceaan. Of reageren op het beeld van een film of op muziek. Alles is mogelijk. Lees meer over Smart Leds….

Krachtig brein

ArtiLED Design Lampen en Led Computers zijn voorzien van een krachtig brein. Maar liefst drie dedicated processoren zorgen voor een optimale performance. Eén processor stuurt de leds aan en voorspelt continu het stroomverbruik van de leds, waardoor real time power management mogelijk is. Een tweede processor controleert de netwerk communicatie, meet het voorspelde stroomverbruik en grijpt in als dit niet overeen komt. De derde processor stuurt het display aan, leest de knoppen uit en meet de temperaturen in de lamp of Led Computer. De drie processoren zorgen voor power- en temperatuur management en maken maken het systeem supersnel, intelligent, veilig en stabiel.

Slim netwerk

ArtiLED maakt op een intelligente manier gebruik van uw computernetwerk. Onze Audio- en Video processoren halen informatie uit uw beeld- en/of videobronnen en sturen deze als broadcastverkeer uw netwerk op. Hierdoor komt deze informatie automatisch bij alle aangesloten Led Computers terecht. Die bepalen vervolgens zelf welke informatie ze gebruiken in een bepaalde scene en wat ze ermee gaan doen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld een effect creëren door de kleur uit het beeld en het volume van de subwoofer te combineren.

De intelligentie van ArtiLED zit ook in onze eigen open protocollen. Een gewoon verlichtingsprotocol dat een led strip van 300 leds rood wil maken, stuurt 300 keer rood, groen en blauw over het netwerk. Het ArtiLED protocol volstaat met slechts één commando. Het geeft bijvoorbeeld ook aan dat de eerste led van een led strip groen moet zijn en de laatste blauw. De Led Computer vult zelf de kleuren er tussen op voor een mooi kleurverloop. Er zijn diverse protocollen voor diverse doeleinden, maar de basis is ons zelf ontwikkelde ArtiNET protocol. Lees meer over onze protocollen op onze programmeerhandleiding pagina.

Intelligente bediening

Installateurs beschikken bij elk systeemcomponent of Design Lamp over een webinterface waarmee ArtiLED-apparatuur getest, geconfigureerd en geprogrammeerd kan worden. Deze interface geeft inzicht in de performance van het apparaat via statistieken en grafieken. Debugging is mogelijk door logging. De web interface is intuïtief en biedt zelfs hulp bij het programmeren. De eindgebruiker heeft de beschikking over een eenvoudig te bedienen ArtiLED-App, zowel iOS als Android. Via een eenvoudig te programmeren API van onze Smart Hub is het systeem ook gemakkelijk te koppelen aan een eigen bedieningspaneel, app of afstandsbediening, bijvoorbeeld Crestron. Ook kunnen wij eventueel vanuit onze Hub met uw bestaande systemen koppelen. Informeer naar de mogelijkheden. Wij denken graag met u mee.